Sunday, 20 December 2015

Segmen Encik Kidal 2.0

بسم الله الرحمن الرحيم
Soalan pertama: Sebab boleh terjebak dalam dunia blogging ni is dari dulu memang suka tengok dan jelajah blog orang. Sebelum ni pernah ada blog tapi tak tahu guna and boleh kembali ke dunia ni selepas stalker my friend punya blog and then dia jadi pendorong untuk berada dalam dunia ni dan jadi seorang blogger.

Satu lagi sebab is Sab memang suka kalau orang kenal Sab. That's why Sab jadi blogger. Sab nak ramai orang kenal Sab. Hehe. Bukan nak kejar populariti atau sebab nak jadi famous, cuma suka ramai kawan. Friendly la senang cakap. Sab jadi blogger tetap baru dalam dua minggu lepas. Seriously, Sab orang baru.

Soalan kedua: Idea untuk selalu update entry tu memang jarang ada sebab kalau tengok dekat blog archieve pun, Sab memang banyak join GA or segmen je. Itu jela cara Sab taknak bagi blog Sab ni karam ditengah sarang spiderman di dalam hutan yang semak. Terover pulak. Ada la jugak entry tapi tak banyak. Hope dapat terus setia di sini.

Soalan ketiga: Selalunya Sab akan draft dulu apa2 entry yang Sab nak buat tapi Sab takkan buar lama sebab kalau lelama nanti lupa. Paling lama pun untuk satu entry tu satu hari la. But kebiasaannya memang Sab akan siapkan segera then terus publish. Tak suka tangguh2. Makin ditangguh, makin malas nak update.
Tarikh Tamat: 27 Disember 2015
Jom reramai join this segmen. Just klik banner di atas untuk join this segmen. Owner blogger minta kita tag seorang blogger lain. Nak tag siapa eh? Ermm. Ok Sab tag dekat bawah ni eh. Jangan lupa join tau. Tak susah pun segmen ni. Simple segmen je. Cepat join sementara tarikh belum tamat.


Dari Abu Hurairah r.a. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. bersabda : "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau diam".

10 comments:

  1. Ok Sab . InsyaAllah Anis join ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Thank you sudi singgah ni ^_^

      Delete
  2. singgah dari http://jmbelog.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    ReplyDelete
  3. comellllnyaa tag tu hihi..trimas tag akak ^^ t akk join ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Takde comel mana pun akak. Biasa2 je ^_^

      Delete
  4. Hai. Dari segmen yg sama. Jom bw ^_^

    ReplyDelete