Friday, 1 January 2016

Jawapan untuk Fadhilah

بسم الله الرحمن الرحيم
This is for the second time Sab dapat tagging question. Kali ni dapat dari blogger Fadhilah pulak. Seriously dah lama sangat sis Fadh tag Sab but baru hari ni berkesempatan untuk menjawab soalan2 dari sis. Maaf sangat2 sis sebab Sab lambat jawab ye soalan2 sis ni.  Thank you sis sebab sudi tag Sab. Cepat atau lambat, Sab akan cuba jawab sehabis baik yang Sab mampu. Excited sangat nak jawab. Cuma masa kurang mengizinkan Sab untuk menaip panjang2. Ok here we go. Excited sangat dah ni.

1) HAIWAN YANG DITAKUTI?
Nak cakap pasal haiwan yang ditakuti ni, memang banyak sangat kalau nak disenaraikan sebab banyak sangat haiwan yang Sab takutkan. Antaranya ialah ular. Siapa cakap semua orang takut ular? Tak semua orang ok. Ada je yang boleh pegang ular. Perempuan pun ramai yang boleh pegang ular. But not me. Memang tak mampu nak pegang. Jangan cakap pegang, tengok gambar pun rasa macam meremang sangat. Err, memang tak boleh. Ular tak berbisa pun tak boleh nak pegang inikan pulak ular berbisa. Meremang.
Besides that, haiwan yang Sab takutkan is buaya. I don't know why. Maybe la, maybe sebab Sab takut dengan air. Sab tak tahu la kenapa, Sab memang takut dengan air like laut, tasik or sungai. Macam mana kalau masa berada dalam laut or sungai or tasik tu, tetiba ada buaya? Haa. Mungkin shahadah je yang mampu masa tu. Nak2 lagi bila heboh dekat facebook baru2 ni pasal kelibat buaya dekat pantai Port Dickson tu. Seriously memang takut sangat bila bayangkannya. Even tak tahu sejauh mana kesahihannya.

2) KALAU KORANG ADA BFF (KAWAN BAIK), KORANG SANGGUP KE BUAT SURPRISE BIRTHDAY UTK DIA? NAK BUAT MCM MANA? KALAU YG PERNAH BUAT, SHARELAH SIKIT.
BFF? Takde orang sudi nak jadi bff Sab. So, takde pengalaman buat surprise and tak pernah lagi la terfikir nak buat surprise macam mana. Hehe. Kira macam takde jawapan la.

3) STUDY DKT MANA?
Sekarang study dekat Kolej Universiti Islam Melaka dalam bidang Pengurusan Pembangunan Islam di peringkat Sarjana Muda selama lebih kurang tiga tahun setengah.

4) SUKA BERGAMBAR TAK?
Ikut mood juga la. Sampai masa ada mood suka ambil gambar, memang banyak la gambar. Tapi sampai masa mood malas, sekeping pun susah nak ada.

5) DESCRIBE DIRI KORANG.
Orang tak kenal semua cakap Sab sombong but bila dah kenal habis terserlah kegilaannya. Even gila2 tapi Sab seorang yang sangat sensitif dan sangat mudah untuk menangis. Even senang menangis but senang dipujuk. Takde la lama sangat merajuk. Sangat mudah leka. Kalau dekat kolej, memang kawan Sab always jadi reminder. Kalau tak, Sab lupa. Even mudah leka tapi Sab sangat teratur. Tak suka tengok semak2. Mesti nak kemas. Rimas + serabut kepala otak. Sab takkan buat banyak benda dalam satu masa melainkan sesuatu tu boleh selesai dalam tempoh masa yang lama, memang Sab mampu buat dua tiga hingga sepuluh kerja sekali dalam satu masa. Puji diri sendiri pulak kan? Hahaha. Tak kisah pun. Cuma kita yang tahu diri kita macam mana.

6) SUKA BLOGGER YANG JENIS MCM MANA?
No idea sebab tak pernah lagi admirer mana2 blogger.

7) SEJARAH WUJUDNYA BLOG KORANG?
Mula2 suka baca blog orang je especially blog kawan Sab. Kenal blog ni pun melalui dia yang juga of course seorang blogger. Dia yang ajar Sab selok belok blog semua ni. Template plus header semua ni datang dari blog dia. Sab sangat baru lagi dalam dunia ni. Baru hampir sebulan la. Baru sangat2.

8) RAJIN JOIN GA/SEGMEN ATAU SUKA SHARE STORIES/TIPS JE?
Kalau korang check blog Sab pun, memang korang akan nampak Sab memang more kepada GA/SEGMEN. Kalau nak harapkan idea menaip, jawabnya blog Sab ni bersawang-sawang dulu la kan.

9) SIHAT? ;D
Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik.

10) APA KOMEN KORANG TENTANG BLOG AKU? HAHAHAHAHAHAHA (JUJUR TAU)
Jujur ni. Simple but seriously nice. Sab memang suka blog2 yang simple. Tengok sendiri blog Sab macam mana. Simple is it? Tema warna yang cerah dan tak menyakitkan mata itu penting. Sab ni kalau buka blog yang simple ni, memang lama akan melekat dekat sana berbanding dengan blog yang colourful. Setiap orang citarasa berbeza right?

Orait. Sampai sini dulu. Sekali lagi maaf sangat2 ye sis sebab kita lambat jawab. Harap jawapan yang diberi memuaskan hati sis. Rasa macam nak tag balik la pulak. Hehe. Biar sesi tagging ni tak berhenti setakat di sini. Malah dapat lebih mengeratkan lagi silaturrahim sesama kita. Soalan yang sama macam yang dulu sebab itu soalan dari lubuk hati Sab cuma berbeza pihak yang di tag. Ok. Let's start it!! Jangan lupa tinggalkan link anda dikomen selepas menjawab.


1) Kenalkan diri awak kepada dunia (Buat ayat meletup bombastik)
2) Perkara pertama yang terlintas masa first time datang blog Sab.
3) Perkara yang awak takutkan hal itu terjadi dalam hidup awak.
4) Pernah rasa jealous dengan kehidupan orang lain? Jika ya, kenapa.
5) Pernah meminati seseorang dalam diam? Kenapa minat dia eh?
 6) Diberi pilihan masak atau makan luar, mana awak pilih? Kenapa?
7) Perkara yang paling awak trauma kan until now and why?
8) Macam mana awak boleh terjebak dalam dunia blogging ni?
9) Awak bangga dilahirkan sebagai diri awak sekarang? Alasan.
10) Pernah menginginkan something tapi sampai sekarang tak dapat.

Dari Abu Hurairah r.a. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. bersabda : "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau diam".

8 comments:

  1. no tujuh kita sama la sabrina ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah. Ada kawan ^_^ Follow me maybe??

      Delete
  2. Replies
    1. Most welcome dear ^_^ Thank you juga sebab tag Sab

      Delete
  3. heya, nak submit jawapan.

    http://dotdotmissme.blogspot.com/2016/01/tagged-questions_12.html

    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ^_^ Nanti kita jenjalan sana

      Delete