Friday, 24 June 2016

Giveaway Contest Serunding Daging by Istana Syurga

http://teamohada.blogspot.my/2016/05/giveaway-contest-serunding-daging.html
بسم الله الرحمن الرحيم | السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

When you were a kid what you want to be when you grew up?

Masa kecil-kecil dulu nak jadi apa eh? Actually banyak sebenarnya cita-cita Sab masa kecil-kecil dulu. Firstly, yang Sab ingat Sab nak jadi pramugari. Alaa yang pakai skirt belah-belah tu. Yang duduk dalam kapal terbang tu. Kalau tak boleh bayangkan juga, buka la cerita Pilot Cafe. Konfem tahu. Hahaha. Over betul bagi penerangan. Budak darjah 1 pun tahu. Sab tak ingat la kenapa Sab nak jadi pramugari tapi yang Sab tahu sebab pramugari ni semua cantik-cantik. so, Sab pun nak cantik. That's why la Sab nak jadi pramugari. Hehe

Sab batalkan niat nak jadi pramugari bila dapat tahu yang semua yang jadi pramugari ni tinggi-tinggi belaka. Masa tu kan Sab pendek. Kecil lagi. Sekarang pun bukannya tinggi sangat. Haha. Then Sab nak jadi pensyarah. Why pensyarah? Sebab Sab suka mengajar. Sab tak minat jadi cikgu sekolah. Tapi nak jadi pensyarah dekat universiti. Sab nak jadi pensyarah masa ni sebab pengaruh tv kalau tak salah. Tak ingat la cerita apa. Tapi cerita tu seronok dan membuatkan Sab rasa teringin sangat nak jadi pensyarah.

Biasa la zaman kanak-kanak lagi masa tu. Banyak la cita-cita nya. Nak jadi itu lah nak jadi ini lah. Dua cita-cita tu je yang Sab ingat. Sampai sini dulu perkongsian daripada Sab. Yang nak join giveaway ni boleh klik banner di atas tu ok. Bye!!

P/s:Giveaway ni berlangsung sehingga seminggu sebelum RAYA

Dari Abu Hurairah r.a. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. bersabda : "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau diam".

12 comments:

  1. dri contest yg sama http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2016/06/giveaway-contest-serunding-daging-by.html

    ReplyDelete
  2. Thank you dear.. nice 👌good luck and thank you for join this giveaway..

    This giveaway is going to end in a week.. please makesure follow all the rules.. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama kasih ^_^ Alhamdulillah done follow all the rules

      Delete
  3. singgah ramadhan

    https://belogs.blogspot.my/2016/06/giveaway-contest-serunding-daging-by.html

    ReplyDelete
  4. So, sekarang cita-cita apa tuuu?

    hehe, jemput singgah

    http://nonasani.blogspot.my/2016/06/giveaway-contest-serunding-daging-by_66.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang? Bercita-cita agar diberi peluang untuk jadi isteri orang je. Hahaha ^_^

      Delete
  5. Singgah dari GA yang sama

    http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/06/giveaway-contest-serunding-daging.html

    ReplyDelete
  6. melawat sini
    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2016/06/giveaway-contest-serunding-daging-by.html

    ReplyDelete