Saturday, 21 May 2016

Mandi WaterPark Semasa PMS

Image result for PMS
بسم الله الرحمن الرحيم | السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pernah tak korang plan nak pergi mandi waterpark tetiba cancel sebab korang datang bulan? Tak payah cakap waterpark la. Nak pergi mandi laut ke atau nak mandi air terjun ke? Pernah tak? Tak pun masa orang lain mandi, korang jadi pengunggu setia dekat tepi tolong pegang fon orang yang mandi tu je. Tak pun jadi tukang ambil gambar je. Mesti frust sangat-sangat kan? Sab pun baru je terfikir pasal benda tu sebab ada juga plan nak pergi waterpark tapi tarikh tu sama dengan tarikh datang bulan.

Sab pun search punya search, terjumpa satu blog akak kita ni. Penerangan dia serba sedikit membantu tetapi penerangan dia more kepada yang nak mandi di laut or yang nak mandi di air terjun sebab dia kata waterpark kurang sesuai sebab jenis air. Kalau air laut ke air terjun ke kan takde la nampak kalau keluar d*r*h tapi kalau waterpark? Boleh fikirkan apa yang Sab cuba maksudkan. Ni Sab share sikit penerangan dia.
Boleh klik gambar untuk terus ke blog beliau

Ada tak sesiapa dekat sini yang ada pengalaman berkaitan dengan ni? Boleh tak share pengalaman korang dengan Sab sebab Sab dah plan. Rasa rugi pulak kalau nak cancel. Tapi kalau tak boleh juga, nak buat macam mana kan. Terpaksa lah cancel plan ni. Pergi ke tarikh yang lain. Ok lah. Sampai sini dulu. Bye.

Dari Abu Hurairah r.a. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. bersabda : "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau diam".

4 comments:

  1. first time masuk tu terlupa kata tengah pms. so main mandi je lah. tapi alhamdulillah tak de apa pun. sampai sekarang kalau nampak kolam ke memang terjunn hahaha. tak kira pms ke dak dah lol

    tapi kalau heavy flow tu faham-faham la. risau jugak. hehehe. tapi memang mandi tak de apa pun inshaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kita pun main terjun juga hari tu. Tak kira lah apa jadi. Nak mandi jugak. Main redah je. Gila kentak betul. ^_^

      Delete
  2. berat jgk isu ni..nasib baik sy jns xsuka main2 mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Dah settle isu ni. Lepas ni memang terjun je la jawabnya ^_^

      Delete